/ Mar 19, 2018 / No Comments / In Przepisy / By

Domowej roboty kisiel malinowy z ksylitolem

400g mrożonych malin
ksylitol – 5 łyżek
skrobia ziemniaczana – 1 łyżka
woda
Gotuj maliny z wodą ok 10-15min. (woda ma przykryć owoce).
Po ugotowaniu „przesitkuj” maliny jeśli przeszkadzają Ci pestki;) Dodajemy ksylitol, mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy.
Do szklanki z niewielką ilością zimnej wody wsypujemy skrobię. Mieszamy ją z wodą i wlewamy do gotujących malin. Jeszcze chwilę energicznie mieszamy, żeby nie powstały grudki.
Przelewamy do miseczek. dekorujemy i gotowe!
smacznego!
Z przepisu wychodzą 3 porcje

Related Posts

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *